HTML

A Keletiből Hongkongba

Hosszú utazás. Vonaton. Főleg. Észak-Korea, Mongólia, Tibet. Keresztül Ukrajnán, Oroszországon, Kínán. Sőt több.

Úti videóklip

 

Friss topikok

Címkék

Amerika (1) Arirang (4) Bajkál (1) Boldirevka (1) Bruce Lee (1) Buddha (1) buddhizmus (1) buék (1) Csengdu (1) Cse elvtárs (2) Csík zenekar (1) Csillag vagy fecske (1) Dandong (2) DMZ (1) Don-kanyar (5) Dzsingisz kán (1) Erdenedalai (1) Észak-Korea (16) Finnország (2) Góbi (1) Gyangce (1) Harkov (2) Hongkong (8) Hszining (1) hui (1) internet (1) Irkutszk (1) iszlám (1) Jekatyerinburg (1) Joulupukki (2) Jules (1) katonai temető (2) katonasírok (2) Kátya (1) kávéfőző (1) Kazany (2) Keleti (6) Kijev (4) Kim Dzsong Il (1) Kim Dzsong Un (1) Kim Il Szong (5) Kim Ir Szen (7) Kína (7) Korotojak (1) Krasznojarszk (1) kvíz (1) Lappföld (2) Lásza (1) Lenin (1) Lösan (1) Magyar csend (1) Martell Károly (1) második világháború (1) metró (2) Mikulás (1) Mirr-Murr (1) Moctezuma (1) Mongólia (9) Moszkva (2) Nádam (1) Nagy Péter (1) Novaja Uszmany (1) Omszk (1) Oroszország (7) panda (1) Panimndzson (2) Peking (5) Pjongjang (6) Poitiers (1) Poltava (1) Popov (2) Puskás (1) rénszarvas (2) Rettegett Iván (1) Rovaniemi (2) Rudkino (3) Saint-Denis (1) Sigace (1) Szamije (1) Szibéria (1) Szinuidzsu (1) Szjujumbike (1) Sztrogoff (1) Sztyeklovata (1) Télapó (1) Tibet (7) Tibet-Csinghaj vasút (1) Tiencsin (1) Tomszk (1) transzmongóliai vasút (1) transzszibériai vasút (2) Ukrajna (1) Ulánbátor (1) Universiade (1) Uriv (1) utazás (2) Verne (2) videó (1) videóklip (1) vízilabda (1) Vlagyivosztok (2) Vodkára vodkát (1) vonat (7) Vonszan (1) Voronyezs (6) zuhany (1) Címkefelhő

 

Okéoké, már sokszor ígértem a Facebookon, de most tényleg!

Újraindul a blog. Meglepetéssel, videókkal és sok képpel.

Először visszatekintés a Keletiből Hongkongba útra, aztán jönnek más beszámolók, Afrikától Amerikáig. A hírt természetesen Pjongjangban is örömmel fogadták.



Az újraindulásig kedvcsinálónak pár kép Észak-Koreából.


IMG_8515.jpgKim Il Szong (Kim Ir Szen) a pjongjangi filmgyár udvarán szakért.


IMG_8163.jpgAz egyik legszebb hely Észak-Koreában. Kongmin király sírját őrző hivatalnokok és katonák szobrai a XIV. századból - nem messze a dél-koreai határtól.


IMG_8453.jpgHarcművész fiatalok viszik a népi Korea zászlaját az Arirang fesztivál előadásán. A háttérben tízezer iskolás színes táblákkal a kézben.


folyt. köv.

Címkék: utazás Hongkong Észak-Korea Keleti Kim Dzsong Un Kim Ir Szen Pjongjang Kim Il Szong Arirang Panimndzson

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://akeletibolhongkongba.blog.hu/api/trackback/id/tr426026801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orgoványi erdőjáró 2014.04.14. 14:26:57

Rettenetes dolog, hogy egy ilyen gyilkos diktatúra még létezzen a XXI. században.
Ahogy az a majomfejű rohadék bemasírozik, majd öntelt, önelégült pofával körülnéz, kicsit később pedig megalázóan integet a körülötte állóknak, hogy leülhetnek...

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2014.04.14. 16:46:19

Aki képes, és turistaként akármennyi pénzzel is támogatja ezt a diktatúrát, az megérdemelné, hogy ott kelljen élnie.

Keletiből Hongkongba 2014.04.14. 17:12:21

@Mainframe: Érdekes megközelítés, de teljesen téves. Egy diktatúra fennmaradása szempontjából a lehető legrosszabb, ha az emberek külföldieket, náluk nyilvánvalóan jobban élőket látnak. Éppenhogy minél több kapcsolatra, turizmusra, kereskedelemre lenne szükség.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2014.04.14. 17:35:17

@Keletiből Hongkongba: Erre vannak sokkal hatékonyabb módszerek, pl kalózrádió/TV/internet, amivel nem teszel pénzt a diktátor zsebébe.
Másrészt ez a diktatúra azért áll fenn már ennyi ideje, mert senkinek nem érdeke megszüntetni, nem azért, mert a világ nem megfelelően áll hozzá.

mindenannyi 2014.04.14. 17:45:54

@Mainframe: Nagy hülyeséget írtál, ugye tudod? Odamenni teljesen legális, csak baromi drága, nem is értem, hogy hozhatod ezt párhuzamba egy diktatúra fenntartásával?
Nem mellesleg, akik ott élnek, azok sem érdemlik meg...

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2014.04.14. 17:48:03

@mindenannyi: Biztos, hogy értetted, amit írtam? Tudom, hogy legális odamenni, viszont a pénz, amit ott elköltesz, egyenesen az aktuális Kim zsebében landol. Eddig szerintem megvan.
A diktatúra fenntartásával kapcsolatban meg nem ponotsan látom át, hogy mit nem értesz.

micsoda? 2014.04.14. 20:14:08

Rendszerváltás előtti években az IBUSZ szervezett oda társasútakat. Megfizethető volt az átlag embernek is. Sajnos a Koreai fél változtatott az időponton, ezért lemaradtam egy ilyen útról. Máig sajnálom.

Nagyon jó dolognak tartom, ha valaki megteheti, és ellátogat Észak- Koreába. Részben nem mindegy az ottani hatalomnak sem, hogy milyen véleménnyel távozik a turista. Részben pedig közelebb kerül az igazsághoz a külső szemlélő is, általa mi is.
Tudom Ázsia, nem Európa bármilyen rendszer is legyen, de azért mindent nem hiszek el.

olgavagyok 2014.04.14. 21:16:41

@micsoda?:

www.korea-dpr.com/index.html

Az ottani hatalom olyannak láttatja magát, amilyennek szeretné. Erre kínosan ügyelt, és amíg teheti, a jövőben is így tesz.

A kirakatot fogod látni.

Többször jártam az országban, ugyan nem tegnap. És azóta csak rosszabb lett. A hírek leginkább erről szólnak.
És én elhiszem.

Évente nagyjából 3000 ember utazhat be az országba (a forrást nem tudom megjelölni, valahol olvastam).

Ennyit még ilyen körülmények között is lehet kontrollálni. Szép élményekkel távoznak egy, számukra egzotikus országból.

Az igazságot nagy valószínűséggel nem a nézelődő turistákhoz fogják közelebb hozni. Sőt, ha lehet, igyekeznek azt a legtávolabb tartani.

Ez egy jó írás arról, mit láthatott a látogató 2009-ben.

faluvegi.blogspot.hu/2009/05/eszak-koreaban-jartam.html

Kíváncsi vagyok, ehhez képest mi változott azóta.

Várom a posztot.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.04.14. 23:02:40

Nincs az a pénz amennyiért elmennék oda, akármilyen szép.

Keletiből Hongkongba 2014.04.15. 07:35:03

@mindenannyi: Na, ezen a blogon nem hülyéz senki senkit. A következő ilyet kimoderálom.

Keletiből Hongkongba 2014.04.15. 07:38:29

@olgavagyok: Kedves olgavagyok! Köszönöm a kommentet és a linkeket. Lesz még sok kép és írás, kövesd a blogot. A 3000-et én is olvastam, de nem erre igaz, hanem arra, hogy nagyjából ennyi "nyugati" turista megy be az országba évente.
Messze a legtöbb a kínai turista, tízezres nagyságrendben.
Nyilván azt mutatják, amit szeretnének, de rengeteg dolgot lehet látni abból is, amit nem tennének ki a vitrinbe. Mivel vonattal utaztunk a kínai határtól Pjongjangig, és az országon belül is buszoztunk, elég sokat lehetett látni.

Keletiből Hongkongba 2014.04.15. 07:43:35

@Mainframe: Nézd, mielőtt ilyeneket írsz, érdemes kicsit utánanézni. Internet és kalózrádió? Az átlagember számára ott internet nincs, másrészt magam is láttam óriási zavaróállomásokat, amelyekkel a déli rádiókat blokkolják. A legnagyobb hatása tényleg annak tud lenni, ha az emberek látják és tudják, hogy máshogy is lehet élni. Márpedig ezt csak a külföldieken. Szerintem kérdezd meg szüleidet/nagyszüleidet, hogy ők mit gondoltak (volna) arról, ha az ötvenes években egy nyugati turista Magyarországra érkezik. Rossz volt/lett volna nekik, vagy nem? Kb. ugyanez a helyzet.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2014.04.15. 11:01:07

@Keletiből Hongkongba: Szerintem nincs egyensúlyban, hogy lát téged párszáz ottani ember (akik valószínűleg egyébként is bőven láttak már turistát, ha egyszer a "turistás" részeken élnek), cserébe párszázezer forinttal kitömöd a rezsimet. Plusz ha esetleg rámész erre a "helyiek szemének a felnyitása" témára, és sokat kérdezősködsz meg mesélsz, még bónuszban a helyi karhatalmakról is tarthatnak neked bemutatót, ott ezzel nem szívbajoskodnak, amennyire hallom.
A posztod ettől függetlenül jó és hasznos, mert engem is érdekel, hogy mi lehet az országban (a régi dolgok és az újak egyaránt), és mivel garantáltan nem megyek oda, a net az egyetlen forrás, amiből tájékozódhatok.
A fő baj, ahogy már említettem is, az, hogy egyik nagyhatalomnak sem érdeke megszüntetni a diktatúrát.
Az amcsiknak nincs benne perspektíva, messze van, sokba kerülne pénzelni az újjáépítést, már most is el vannak aprózva mindenfelé. Az oroszok ugye szövetségeseik. Kína részéről erős képmutatás lenne besegíteni egy diktatúra ellenében, plusz nincs szükségük egy egyesített Koreára a szomszédban (a déli részén Amerikai támaszpontokkal), esetleg bónuszban mandzsúriába özönlő, a szeparatistákat erősítő koreaiakkal. Dél-Korea pedig nyilván nem szeretné, ha fél Észak-Korea megérkezne hozzá menekültként vagy bevándorlóként, plusz nekik kéne majd támogatni a szegény rokont, tiszta Kelet- és Nyugat-Németország újraegyesülése, második felvonás.
Addig pedig édeskevés, hogy az elszegényedett, nyomorgó parasztok mit gondolnak az országban. Jó, nyilván nem mindegy, de ők totál esélytelenek megdönteni egy olyan rendszert, ami már eddig is kb. mindent meglépett, amit meg lehetett, és a külföld kollektíve megvonta rá a vállát. Pol Pot, Kim Ir Szen, Kim Dzsong Il, és még sok hasonló arc lazán nyugdíjba tudott menni a diktátori székből. Szerinted nagyon félnek a népharagtól?

gigabursch 2014.04.15. 12:41:40

@Mainframe:
Félek tőle, hogy hamarabb tettél határozott kijelentéseket, mint ahogy annak valóságtartalmát illetően meggyőződtél volna.
De mindegy...

Egy dolgot azonban köteles vagy szem előtt tartani:
Attól, hogy egy országban nem a Te értékrended szerint zajlik az élet, az nem biztos, hogy az adott országnak a hátrányára válik.

S még egy adalék:
Addig jó egy országnak, amíg a fogyasztói társadalom nevezetű globalista vallás nem öli meg az értékrendjét.

Mindezek mellett az egy dolog, hogy Kim Basinger és KimNovák névrokonait magam sem csípem, de kérlek, tájékozódj! S ne csak a méjnsztrím médiából! Az ugyanis tömény hazugság és agymosás.

Annál még a TeCsőn látható hatrészes Észak-Koreai híradó is valósabb és szórakoztatóbb.

Csekkliszt#10 2014.04.15. 12:47:59

@Mainframe:
Szerintem ez a ne támogasd a diktatúrát dolognak nincs köze a valósághoz. Pár éve voltam Burmában, "anyagilag támogattam a rezsimet", nem sokkal rá meg megkezdődtek a tárgyalások az ellenzékkel, vezetőjüket szabadon eresztették... Nyilván az én behatásomra:-))
Minél többen mennek oda, annál nagyobb a kényszer a rezsimen, hogy nyisson, azaz pont fordított az összefüggés.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2014.04.15. 12:50:09

@gigabursch: A totális diktatúra és a globalista vadkapitalizmus között vannak ám átmenetek is. Illetve sokmindenről másképp gondolkodunk ezt illetően, de most nem kezdek el ezen offolni.
Talán az az egy dolog mégis kikívánkozik, hogy pár dolog nem értékrend kérdése, hanem nettó módon jobb, mint az ellenkezője vagy a hiánya, ilyenek a szólás- és sajtószabadság és egyéb hasonló "nyugati mérgek".
Szerintem Észak-Korea helyzetét sehogy sem lehet úgy tálalni, hogy jó nekik a jelenlegi helyzet.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2014.04.15. 12:51:58

@Csekkliszt#10: Akkor kezeljétek a dolgot úgy, mint az én véleményemet, talán mert az is. Én nem mennék diktatorikus országba turistaként, és rossz ötletnek tartom, ha más megy. Te nem így gondolod, mentél, ennyi. Te döntésed.

Keletiből Hongkongba 2014.04.17. 22:48:44

@Mainframe: Ok, ez már korrekt vélemény. Kérdés, ki hol húzza meg a határt, mire alapozza a véleményét és mennyire kíváncsi. Nekem is komoly morális vívódást okozott a dolog az út előtt. Utólag egyértelmű az álláspontom: menni kell, minél többször, minél többeknek.
süti beállítások módosítása